Sky100

Foto: Pixabay.com

Sky100 je vyhlídková plošina ve 100. patře Mezinárodního obchodního střediska (ICC) v západním Kowloonu. Byla navržena newyorskou společností Kohn Pedersen Fox, která je také autorem celé budovy ICC. Sky100 nabízí výhled do všech směrů, a při slunečném počasí je možné vidět i nejvyšší vrchol Hong Kongu, Tai Mo Shan.

Plošina nacházející se ve 393. metru nabízí výhled na rušný Hong Kong a rozlehlý přístav Vicoria Harbour, který leží mezi městskými částmi Hong Kongu a Kowloonu. Sky100 je vybavena silnými digitálními dalekohledy, které jasně zobrazí i stovky metrů vzdálené cíle.

Sky100, která leží pouhá dvě patra pod luxusním pětihvězdičkovým hotelem The Ritz-Carlton, nabízí ideální zázemí pro kamerové záběry, které za hezkého počasí zachycují město a jeho památky, a několikrát do roka také ohňostroj. Plošiny mohou její návštěvníci dosáhnout do 60 sekund díky super rychlým výtahům.

V komplexu vyhlídkové plošiny se nachází oblíbený „časový tunel“, který promítá vývoj města v průběhu let. O patro výše je pro návštěvníky kavárna, a restaurace s mezinárodní kuchyní.