Kranji jako místo, kde se vám bude líbit

Zdroj fotografie: PxHere

Singapur je sice velké město plné mrakodrapů, ale je také domovem zemědělské půdy. V Kranji existuje více než 100 farem, z toho je velká řada z nich přístupná veřejnosti. Pokud tedy máte dost mrakodrapů a ruchu velkoměsta, není lepší volba než zavítat právě do Kranji.

Načerpejte energii v přírodě

Kranji má přehradní park, turistické stezky a také restaurace, které nabízejí jen pokrmy z nejčerstvějších ingrediencí. Můžete zde strávit jeden den nebo si naplánovat celý víkend.

Letovisko Gallop Kranji Farm Resort je v Malajsii je vhodné například i pro domácí mazlíčky, dokonce i velké psy. Má 35 vil a můžete tu zažít nespočet aktivit, farma nabízí mnoho možností pro celé rodiny.

Děti si v resortu mohou užít projížďku na ponících, krmení koi kaprů, krevet, dojení koz a dalších aktivit. Rodiče si mezitím mohou odpočinout a užít si klidnou atmosféru. Ubytovat se můžete ve vile Standard nebo Superior, nebo využít rodinné apartmá. Vila Executive je navíc vybavena vířivkou a parní lázní. Rodinné apartmá je vybaveno čtyřmi postelemi, kuchyní a můžete zde uspořádat i večírek.

Recenze na tohle místo jsou však smíšené – někteří ho doporučují nejdříve omrknout, ale pozeptat se můžete přímo na recepci.

Když nemáte auto, můžete využít jejich vlastní autobusy

Jestli nemáte vlastní auto, nevadí. Kranji Countryside Association má soukromou autobusovou dopravu, která stojí 3 americké dolary a zaveze vás na všechna místa, která jsou v článku uvedena.

Jako první místo určitě navštivte park Kranji Resevoir, kde získáte krásný výhled na východ slunce. Je to také skvělé místo na piknik. Je to také místo, kde Japonci poprvé Singapur napadli. Je přezdívané místo bitvy na pláži Kranji. V parku je pamětní deska, kde se dozvíte všechno o této bitvě a také o druhé světové válce.

Zdroj fotografie: PxHere

Jestli vás zajímá, jak se na farmě starají o zvířata, nenechte si ujít dojení koz v Hay Dairies. Můžete si dokonce odnést mléko domů. V USA existuje více než 800 plemen koz. Někteří tvrdí, že mléko odtud chutná lépe než jiné, které si můžete koupit v supermarketu. I tady je ale nutné si návštěvu předem objednat.

Z farem si odvezete místní výrobky

Další místo k návštěvě je Bollywood Veggies. Farma se provozuje udržitelným způsobem bez použití hnojiv nebo pesticidů. Prohlídku farmy je nutné si rezervovat. Využít můžete služeb průvodce. Zúčastnit se můžete i kulinářských tříd, kde si můžete koupit produkty z místního obchodu. Oběd si můžete dát v bistru Poison Ivy.

Jurong Frog Farm je farma, kde se vyřádí hlavně děti. Zde se dozvíte spoustu informací o těchto obojživelnících, navíc pro děti je tu mnoho aktivit, které je nejen vzdělají, ale také se u nich pobaví. A když se jedná o žabí farmu, můžete si zde koupit žabí maso.