Olympijský plavec Seto přistižen při nevěře. Následovalo pozastavení činnosti do konce roku 2020

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Japonská plavecká federace suspendovala Daiyu Seta, jednoho z nejlepších světových plavců a čtyřnásobného mistra světa, na zbytek roku poté, co bulvární časopis zveřejnil důkazy o jeho mimomanželském poměru.

Po odhalení přišla omluva, federaci však neobměkčila

Šestadvacetiletý Seto se hluboce omluvil poté, co bulvární plátek minulý měsíc zveřejnil příběh, v němž popisoval, jak ženatý otec dvou dětí navštívil hodinový hotel se ženou, která nebyla jeho manželkou.
„Hodlám se upřímně věnovat plavání… abych mohl znovu získat důvěru své rodiny, kterou jsem svým nezodpovědným chováním hluboce ranil, a znovu získat její důvěru, stejně jako vás všech,“ uvedl v prohlášení. Současně také rezignoval na funkci kapitána japonského olympijského plaveckého týmu. Od Japonské plavecké federace byl za svůj prohřešek suspendován do konce tohoto roku. Stále však bude moci závodit na olympiádě v Tokiu v příštím roce a už se kvalifikoval na světový šampionát, který vyhrál v roce 2019. Přišel také o sponzorské smlouvy s Japonským olympijským výborem a All Nippon Airways.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Přísné tresty za pošpinění cti Japonska nejsou v nedávné historii ojedinělé

Japonští sportovní funkcionáři už dříve udělili přísné tresty sportovcům, kteří v jejich očích pošpinili čest země.

  • Japonská plavecká federace v roce 2014 suspendovala Naoyu Tomitovou, mistryni světa v běhu na krátkou trať, na 17 měsíců poté, co byla přistižena při krádeži fotoaparátu na Asijských hrách v roce 2014.
  • Na Asijských hrách v Jakartě o čtyři roky později byli čtyři členové japonského mužského basketbalového týmu posláni domů poté, co se ubytovali v hotelu se čtyřmi ženami považovanými za prostitutky.
  • V roce 2018 Japonská kanoistická federace suspendovala kajakáře Jasuhira Suzukiho na osm let poté, co se přiznal, že nadopoval protivníka anabolickými steroidy.
  • O dva roky dříve byl olympijský badmintonista Keniči Tago vyhozen z národního týmu poté, co prohrál téměř 100 000 dolarů v nelegálních kasinech.