Severní Korea se pokusila nelegálně získat vakcínu na koronavirus

Zdroj fotografie: Pixabay

Severní Korea se neúspěšně pokusila hacknout servery jihokorejských farmaceutických společností pracujících na vakcíně proti koronaviru, uvádí agentura News1 o odvoláním na člena zpravodajského výboru jihokorejského parlamentu. Jedná se o poměrně šokující zprávu, která byla potvrzena. Pokus severokorejských hackerů byl však neúspěšný. Proč potřebuje Severní Korea vakcínu, když se nechala slyšet, že žádné nakažené nemá, je záhadou.

Pokus byl neúspěšný

Jižní Korea je kontrarozvědka zabránila pokusům služeb Pchjongjangu proniknout do jihokorejských společností pracujících na vakcíně proti koronaviru. Poslanec Ha Tae Keung uvedl, že nezískal informace o tom, na kolik a na které výrobce léků se severokorejské služby zaměřily, pouze že pokusy selhaly. Samotná Severní Korea přitom patří mezi země s nejchatrnějším zdravotním systémem na světě.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Útok na Jižní Koreu nebyl jediný

Minulý týden Microsoft odhalil, že hackeři pracující pro vlády Ruska a Severní Koreje se údajně pokoušeli proniknout do informačních systémů sedmi farmaceutických společností a výzkumných laboratoří v Jižní Koreji, Kanadě, Francii, Indii a Spojených státech.

Severní Korea vyvíjí vlastní vakcínu

Přitom již v létě 2020 se Severní Korea nechala slyšet, že vyvíjí vlastní vakcínu na koronavirus, a to i přes to, že se v této zemi nenachází ani jeden nakažený.

Zdroj obrázku: Pixabay.com
  • Jde o další tah propagandy?
  • Snaží se Kim Čong-un na poslední chvíli zabránit katastrofě?

Severní Korea uzavřela hranice již na začátku ledna. Nicméně kusé informace, které vychází z Jižní Korey tvrdí, že tamní obyvatelstvo umírá na koronavirus po stovkách. Bohužel, žádné podrobnější informace neexistují, a tak není možné zjistit skutečnou situaci v Severní Koreji. Otázkou ale zůstává, jakým způsobem tento stát získá vakcínu – vyvine svou vlastní nebo si ji prostě ukradne?