Nejvyšší umělý vodopád na čínském mrakodrapu

Foto: Pixabay.com

V Číně se nebojí experimentovat a svými extravagantními budovami jsou známí po co celém světě. Na mnohé z nich se sjíždějí turisti ze všech koutů, aby se na některý z těch bizarních kousků podívali, vyfotili si je a především se přesvědčili na vlastí oči, že je to pravda. Některé z nich vypadají poměrně kýčovitě a nevzhledně, ale tento projekt se jim povedl.

Čínská stavební společnost Guizhou Ludiya Property Management dostala geniální nápad, jak přitáhnout do čínského města Guijang malou část přírody a z toho velkého množství mrakodrapů, kterých je tam plno jeden ozvláštnit a udělat z něj nevídanou atrakci. Rozhodli se, že na jednom ze svých mrakodrapů vytvoří umělý vodopád, který bude měřit neuvěřitelných 350 stop (108 metrů).  Tím se dostává mezi vodopády velikány a takovýto kousek v kdejakém městě nepotkáte.

Není to plýtvání?

Mnozí by si mohli ihned pomyslet, že je to plýtvání vodou a naprostá zbytečnost, která je jen pouhým zbytečným nápadem lidí, kteří nevědí, co s penězi a příroda je nezajímá. To byste byli na omylu! Společnosti není plýtvání jedno, a tak se rozhodla využít recyklovanou dešťovou vodu. Jediné, co je na vodopádu finančně náročnější, je množství, elektrické energie, která je potřebná při spuštění tohoto vodopádu. S pomocí čtyř čerpadel pohání recyklovanou vodu, která vystoupá do výšky 108 metrů. Následně už se jenom voda přenádherným proudem valí až dolů k zemi.
Pokud budete mít štěstí a půjdete se na tuto atrakci podívat, když bude příznivé počasí, může se vám poštěstit vidět padající vodu z vodopádu s kouzelným spojením spolu s překrásnou duhou. Takový pohled vám zajisté vykouzlí úsměv na tváři a až to budete vyprávět blízkým, tak vám nebudou chtít ani věřit.

Kdy se dá vidět tahle fantastická podívaná?

Jak vás musí napadnout, tak provoz takového vodopádu nestojí jen pár korun. Pokud by byl vodopád v provozu hodinu, tak by za něj musela společnost zaplatit přibližně 100 euro. Takový provoz by se firmě moc nevyplatil. Právě proto, kdybyste chtěli vodopád vidět v akci, nemůžete přijet naprosto kdykoliv, protože se nespouští každý den.

Možnost ho vidět spuštěný tedy není příliš častá. Firma ho dává do provozu vždy při nějaké slavnosti, která se zrovna děje ve městě a je spuštěný 10-20 minut. Věřte však, že ta podívaná za to stojí a vidět něco takového na vlastní oči ve vás zanechá překrásný zážitek, na který jen tak nezapomenete. A tak pokud nechcete podnikat dlouhatánské výlety do přírody, abyste spatřili majestátní vodopád, tak stačí zajet do města Guijang a pokochat se pohledem na vodopád v moderním provedení, který v té džungli mrakodrapů vypadá dokonale. Ten pohled prostě nezapomenete.