To nejlepší z Hongkongu. Vaše návštěva bude díky těmto tipům dokonalá

Zdroj fotografie: Pixabay

Jedno z nejkouzelnějších, nejživějších a nejkrásnějších měst na světě je bezpochyby Hongkong. Pokud z něj ale chcete mít stejný dojem, až jej navštívíte, musíte dobře vědět, kam jít a co zažít. S těmito tipy se budete vracet nadšeni a okouzleni tímto metropolitním a nikdy nespícím městem.

Dobře se najíst

Každý turista chce ochutnat i místní kuchyni a součástí dovolené by rozhodně mělo být i dobré jídlo. Kde se nejlépe najíst právě v Hongkongu? Míst je spousta, ale doporučit můžeme zejména konkrétní jídla, která byste měli ochutnat. Bez nich nebude váš zážitek kompletní. Zkuste rozhodně pikantní rybí pokrm v sečuánském stylu. Ingredience, které se v něm používají, jsou velmi rozmanité, ale vždy se můžete spolehnout na přítomnost ostrých papriček, které dodávají tomuto jídlu skutečně delikátní chuť. Vyzkoušet musíte také vaječné koláče. Je to vynikající sladká tečka po lehkém obědě a když si k nim dopřejete tradiční hongkongský odpolední čaj, budete jako pravý místní.

Lázně a wellness

Nenechte si ujít také dokonalou šanci na odpočinek a relaxaci, kterou jinde nezažijete. Doporučujeme vyzkoušet reflexologii nohou, která sice může být někdy mírně bolestivá, ale je to osvědčená technika, jak dosáhnout maximálního uvolnění. Podle všeho také zabraňuje otokům nebo zadržování vody a pomáhá i při alergiích. Velmi oblíbenou procedurou je pak také šanghajská pedikúra. Vaše nohy potom budou jemné jako dětská tvářička.

Nakupování

Zapomeňte na obchodní centra a známé značky. Ty pravé poklady najdete na místních trzích. Hongkongských trhů je tolik a na všechny určitě nebudete mít dost času. Mezi ty nejlepší ale bezpochyby patří Temple Street Market na straně Kowloon, který se koná vždy večer a je nejvíce turistický. Pro milovníky květin bude rájem na zemi Květinový trh, kde nakoupíte nejen květiny, ale také vázy a veškeré doplňky k zahradničení nebo pěstování pokojových květin. Zajímavý je také Jade Market, kde můžete nakoupit různé drahé kameny a šperky, ale radíme být opatrní, protože ne všichni obchodníci jsou zcela solidní a turistům se mohou pokusit prodat padělky. Dětem se bude líbit trh na ulici Tai Yuen ve Wan Chai, který je plná hraček.

Zdroj fotografie: Pixabay

Oblíbené atrakce

Zajímavou atrakcí je Star Ferry mezi ostrovem a Kowloonem. Cesta trvá sice skutečně jen pár minut, ale lodě jsou natolik malebné a výhledy natolik okouzlující, že to rozhodně stojí za to. Vynechat nesmíte lanovku The Peak – doporučujeme ale koupit lístky dopředu, abyste se vyhnuli dlouhému čekání ve frontě. Za návštěvu rozhodně stojí také nejdelší eskalátor na světě. Je to nejen chytrá spojnice mezi populárními částmi města, ale především skvělý zážitek pro malé i velké.

Pokud jste vy nebo vaše děti nadšenci Disney, vydejte se do hongkongského Disneylandu. Je to jeden z nejoblíbenějších Disney parků na světě – a to zcela právem. Atrakce jsou skutečně velkolepé a promyšlené. Je možná málo strávit zde jen jeden den – jistě budete litovat, že již musíte jít.

Zdroj fotografie: Pixabay

Kde bydlet

Hongkong nabízí nespočet mimořádně kvalitních hotelů, které poskytují zcela prvotřídní služby. Pokud si tedy potrpíte na servisu a kvalitě, navštivte jeden z nich. Sice si za pobyt zaplatíte nemalé peníze, zvlášť pokud budete bydlet v centru, ale stojí to za to. Japonci jsou mimořádně úslužní, nápomocí a ochotní se pro vás doslova přetrhnout.

Pro lepší zážitek z japonské kultury ale dejte přednost pronájmu bytu u místních. Pokud použijete některou z mezinárodních webových stránek, nemusíte se většinou obávat ani jazykové bariéry. Pak zažijete pravý Hongkong skutečně na vlastní kůži včetně stylu bydlení, který bývá někdy v pravdě dost specifický a netradiční.

ZDROJlajollamom