6 speciálních a jedinečných věcí v Soulu, které musíte zkusit nebo vidět

Zdroj obrázku: Pixabay

Co všechno musíte dělat a zažít v Soulu? Podívejte se na několik rad a nápadů, jak si zpříjemnit dovolenou v Soulu a objevit ta nejlepší místa a zážitky, na které budete dlouho vzpomínat. 

Plánujete dovolenou v Jižní Koreji a chcete navštívit město Soul? V takovém případě se vám jistě budou hodit následující doporučení na speciální místa zážitky, které si rozhodně nesmíte nechat ujít při své návštěvě. 

Zábavní park

Tento zábavní park je známý široko daleko, protože obsahuje opuštěné atrakce a zároveň se zde můžete procházet víceméně bez omezení. Stačí zaplatit zhruba 5 dolarů a můžete se toulat víceméně kdekoliv po areálu parku a obdivovat místní zapomenutý a již příliš nepoužívaný poklad. Pokud se rozhodnete, že chcete utratit o trochu více peněz a zaplatíte kolem 30 dolarů, rozsvítí vám současný majitel parku i světla na kolotočích a atrakcích pro ještě lepší atmosféru. Samozřejmostí je možnost zakoupit si občerstvení. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Tradiční korejské barbecue 

Téměř každý turista slyšel o pravém a vyhlášeném korejském BBQ. Podává se v restauracích po celém městě. Celý princip spočívá v tom, že dostanete talíř plný syrových potravin a vašim úkolem je jejich uvaření. Sami si tak v zásadě připravíte daný pokrm, takže si můžete určit stupeň propečenosti a pohrát si s dalšími detaily. Navíc jde o skvělou zábavu. Nezapomeňte si tak vždy vytvořit objednávku, která bude obsahovat maso, přílohu, zeleninu i tu správnou směs omáček pro dokonalou chuť. 

Muzeum očních triků v Soulu

Mezi zábavné atrakce v Soulu patří také muzeum, které bude šálit váš zrak. Jde o uměleckou galerii, která je plná nejrůznějšího umění. Je zde kombinace 2D a 3D iluzí. Nechybí ani pořádná dávka interakce s konkrétními exponáty. Díky fotografii se navíc mnohdy můžete stát i přímou součástí dané atrakce, což ještě více zlepšuje celý prožitek z návštěvy muzea. Aby toho nebylo málo, nachází se uvnitř další muzeum, které je tentokrát zaměřené na ledové exponáty, které jsou také hotovými uměleckými díly. 

Korejské národní muzeum

Kdo chce při své dovolené objevovat nové informace a dozvědět se něco o místním životě, rozhodně nesmí zapomenout na korejské národní muzeum. V muzeu najdete více než 220 000 předmětů roztroušených po šesti stálých galeriích. Muzeum má tři patra, ve kterých se nachází několik různých galerií. Pokud se budete prohlížení věnovat pečlivě, může jít bez problémů o celodenní výlet. Nejlákavějšími galeriemi jsou Galerie sochařství a řemesel, kde najdete nejznámější buddhistické obrazy a sochy. 

Velký skleněný dům

Další zajímavou atrakcí je velký skleněný dům. Jde o velmi zajímavý architektonický kousek, kdy se tato stavba proměnila v zajímavé turistické místo, které však není příliš často navštěvované. Najdete zde krásnou architekturu, krásný park plný typických rostlin pro místní flóru a nechybí ani malé jezírko v prostřední části. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Národní park Bukhansan

Poblíž Soulu leží také krásná příroda v podobě národního parku Bukhansan. Jde o skvělý výlet pro milovníky přírody, kteří touží vidět trochu exotiky. Nachází se zde zhruba 100 různých turistických stezek, kdy budete cestou míjet zajímavé odlehlé chrámy i působivě se klikatící horské potůčky. Dostat se můžete až k nejvyššímu vrcholu, kdy výstup nahoru je však poměrně komplikovaný, takže si připravte tu správnou výbavu a vybavte se také dobrou fyzickou kondicí. Jednodušší cesta vede okolo potoka, kde na vás navíc čeká zpestření v podobě místní hvězdárny, kde budete moci pozorovat krásu místních hvězd a kochat se působivým výhledem na oblohu. Pro lepší orientaci v jednotlivých stezkách si v infocentru vezměte orientační mapu v anglickém jazyce. 

ZDROJdestguides