Svět je nadšen nočním pochodem tučňáků v Austrálii

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Svět obletěly živě vysílané záběry z kamer monitorujících areál uzavřeného přírodního australského parku, na nichž jsou zachyceni tučňáci, jak se kolébavou chůzí vracejí z moře do svých doupat.

Národní park na ostrově Phillip

Kolonie tučňáků žijí na ostrově Phillip, který je vzdálen přibližně dvě hodiny cesty od města Melbourne, a výpravy za nimi, byly v této oblasti ještě před vypuknutím pandemie koronaviru oblíbenou atrakcí.

Norfolkský národní park, který leží na celém území ostrova, je však nyní ze 

  • zdravotních
  • hygienických, a 
  • bezpečnostních důvodů 

uzavřen a jeho vedení přišlo na skvělý způsob, jak návštěvníkům vynahradit pohled na tučňáky a jejich aktivity.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Tučňáci jako televizní hvězdy

Vedení parku začalo s živým vysíláním stanice „Live Penguin TV, a to na sociálních sítích i na největším oblíbeném veřejném internetovém serveru určeném pro sdílení videosouborů. Již první vysílání přilákalo více než 770 tisíc fanoušků. 

V přírodním parku žije kromě dalších živočišných druhů také nejmenší druh tučňáků na světě. Pořízené videozáznamy ukazují, jak ptáci dovádějí ve vodě a jak se poté vracejí v procesí ke svým obydlím na souši. 

Mnozí z těch, kteří Live Penguin TV sledují, jsou vděční za pozitivní záběry roztomilých tvorů v jejich přirozeném prostředí, a to zejména v této nelehké pandemické době, kdy se na člověk ze všech stran neustále hrnou znepokojivé zprávy.

Živé vysílání trvá vždy přibližně hodinu a vedení parku v něm chce pokračovat i poté, co se omezující opatření zmírní a park se otevře návštěvníkům. Důvodem je zejména to, že pro řadu lidí je park příliš vzdálený na to, aby jej mohli osobně navštívit. Předseda organizace, spravující park, řekla, že je všechny dojala videa, na nichž sledovaly živé záběry tučňáků z rezervace společně celé rodiny, a doplnila, že zejména v tak obtížných dobách, jako je tato, je úžasné, že se jim daří přinášet lidem radost.