Pár s amputovanýma nohama je spolu konečně kompletní

Mít svatbu po méně než tříměsíčním randění se zdá být poněkud neobvyklé a mnoha přihlížejícím to může připadat poněkud uspěchané. Když ale amorův šíp trefí svůj cíl, osud má tendenci převzít vládu nad situací. To je přesně to, co se stalo jednomu páru z vietnamské Hanoje, který se vzal jen několik týdnů po svém prvním setkání. Ale není to jen tak obyčejné partnerství. Oba, Nguyen Thi Le Thu a Doan Ngoc Bao mají oba dva amputovanou jednu nohu.

On má pravou, ona levou, dohromady jsou dokonalý pár

Krásné Thu bylo pouhých deset let, když ztratila svou pravou nohu. Tehdy ji zachytil a uvěznil těžký stroj, který jí způsobil zranění tak závažná, že jí lékaři museli nohu amputovat.

Bao zase trpěl od dětství nemocí zvanou elephantiasis tropica, kdy jistý parazit ucpává lymfatický systém a způsobuje zbytňování a otékání kůže některé části těla. Dnes už je léčitelná antibiotiky, dříve však lékaři přistupovali k amputaci. A také Baa stála nemoc jeho levou nohu.

„Když stojíme každý zvlášť, můžeme vypadat nekompletní. Když ale stojíme vedle sebe, tvoříme perfektní pár,“ řekla šestadvacetiletá Thu.

„Možná to ostatní lidé vidí jako postižení, ale pro nás tato ztráta není nevýhodou, ale šťastnou náhodou, která vytvořila propojení mezi námi dvěma. Díky tomu jsme měli šanci se setkat a přivedlo nás to k sobě,“ dodala.

Thu pracuje jako účetní, Bao zase navzdory svému postižení učí děti jezdit na kolečkových bruslích. Pár už očekává své první dítě, které se má narodit v listopadu.

Každý máme svůj ztracený dílek puzzle

„Věděli jsme o sobě už dříve díky našim společným přátelům. Spousta z nich nás chtěla vzájemně představit. Takže už jsme o sobě navzájem slyšeli,“ vzpomíná na společné začátky sedmadvacetiletý Bao.

Ti dva spolu začali komunikovat skrze zprávy na Facebooku a rychle objevili ve vzájemných zprávách hluboký význam.

„Viděla jsem na Facebooku jeho fotky s přáteli, když se účastnili běžeckého závodu. A tehdy jsem zjistila, že jeho situace je stejná jako moje,“ říká Thu. „Osoba, která je v té samé situaci jako já, ale má tak zářivý úsměv a optimistický přístup, se mi líbila a byla pro mě vážně atraktivní. Pak jsem se podívala na jeho facebookový profil a poslala jsem mu návrh na přátelství. Byla jsem to já, kdo převzal iniciativu,“ svěřila se dívka.

Poté, co oba mladí lidé představili svůj vyvolený protějšek svým rodinám, jejich rodiče nadšeně navrhovali svatbu, a tak se celý proces urychlil více, než je obvyklé. Nyní, poté, co se vzali, stojí před výzvou poznat se navzájem co nejvíce to jde.

„Faktem je, že každý z nás má své vlastní okolnosti, svůj vlastní život, takže je obtížné najít vhodná slova na povzbuzení. Chci říct, že se oba musíme stále snažit. Hlavní je žít pro přítomnost,“ říká k tomu Bao. „Myslím, že každý má svůj vlastní dílek puzzle a dříve či později se setká se svým osudem,“ dodala Thu.