Čtyři Indonésané se pokusili nelegálně doplavat do Singapuru, skončili však ve vězení

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Uprostřed října tohoto roku zadržela singapurská policie čtyři indonéské muže pro nedovolené překročení hranic. Tito muži vyskočili na moři ze člunu a pokusili se do singapurských výsostných vod doplavat.

Příběh čtyř plavců

Muži byli ve věku od 19 do 38 let, celkově v dobré fyzické kondici, ale přesto bylo jejich počínání velice riskantní. Naštěstí byli včas objeveni, a to pobřežní policejní hlídkou, která patrolovala území zvané „Tuas Reclaimed Land“.

Jakmile byli muži bezpečně převezeni na břeh, byli zadrženi a dopraveni do policejní cely, načež byli za několik dní formálně obviněni ze spáchání trestného činu nelegálního vstupu na území Singapuru.

Muži byli předání k dalšímu šetření imigračnímu úřadu. Podle výsledku šetření a rozhodnutí soudu jim hrozí trest

  • nejméně tří ran holí, a současně
  • až 6 měsíců ve vězení. 

Policie, pobřežní stráž a další příslušné instituce v Singapuru úzce spolupracují s cílem zvýšit ostrahu a bezpečnost hraničních vod. Zaměřují se zejména na to, aby se zabránilo nelegálním vstupům do země, ale také nelegálním útěkům do okolních států.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pravidla pro legální vstup do země

Singapur dohlíží na to, kdo a kdy do země vstupuje a kdo a kdy ji také opouští. Při příjezdu se vyžaduje vyplnění takzvané imigrační karty, přičemž polovina zůstane cestovateli a ten ji musí předložit při odjezdu ze Singapuru. Je zapotřebí pamatovat na to, že ve formuláři je nutno uvést také místo pobytu v této zemi. Měli byste mít rovněž zpáteční nebo pokračující letenku do jiné země a také dostatek finančních prostředků k pobytu, které lze nahradit i platební kartou se jménem cestovatele.

Před příjezdem by si měl každý cestovatel vždy zjistit, co se do dané země nesmí dovážet. Pokud jde o Singapur, jsou mezi těmito věcmi i takové, u kterých byste to zřejmě nepředpokládali, například žvýkačky, jakékoliv zboží erotického charakteru, imitace tabákových výrobků a masné výrobky.