Melounový nealko punč, příjemné letní osvěžení za pár korun

Foto: Pixabay.com

Venku je teplo a hledáte způsob, jak se ochladit? Vyzkoušejte korejský melounový punč zvaný Subak hwachae. Nejenom, že vás příjemně ochladí, ale také dobře chutná.

Melounový punč pro letní osvěžení se od toho klasického výrazně liší, a snad nebude pro nikoho zklamáním, že je nealkoholický. Korejci jej připravují k rychlému ochlazení organismu …a rozhodně vědí, proč zrovna tímto nápojem. Horka bývají v Asii podstatně horší než u nás. Na přípravu Subak kwachae vám postačí jen několik základních potravin, které seženete v naprosto každém obchodu.

Příprava melounového punče (ingredience)

K přípravě „základní verze“ budete potřebovat jen několik potravin, dle chuti si pak můžete nápoj vylepšit:

  • Meloun
  • Nápoj Sprite
  • Kostky ledu

Jako přísadu lze použít i jiné ovoce, například ananas, citron nebo borůvky. Případně namísto Spritu nalít třeba Tonic, Spritz aj.

Může vás zajímat: Polévka Ramen je základem japonské kuchyně, připravit si ji můžete i doma (recept)

Postup přípravy punče Subak kwachae

Klasický červený meloun rozkrojte na čtvrtinu a okrojte slupku. Dužinu pak rozkrájejte na malé kousky a nasypte je do velké mísy. Přidejte kostky ledu; těmi rozhodně nešetřete, přeci jen má letní nápoj tělo pořádně zchladit. Ingredience nakonec zalijte Spritem, čímž vznikne klasická verze Subak hwachae. Tu si následně můžete „vylepšit“ podle sebe …třeba i alkoholem.

V přípravě tohoto melounového punče se meze nekladou, sami Korejci často vyrábí různé variace. Do mísy můžete přidat například plátky citronu, kousky ananasu nebo borůvky. A chcete-li jej udělat „trochu veselejší“, přilijte i …nějaký alkohol. Se Spritem prý chutná dobře zelená.

Doporučujeme: Jídelníček Japonce, co jedí, a co vůbec neznají?

Jak vypadá melounový punč Subak kwachae v Asii

Pokud si objednáte Subak hwachae v Asii, s velkou pravděpodobností vám punč naservírují do bohatě zdobené půlce malého melounu. Korejci rovněž jako přísadu nepoužívají Sprite, ale nápoj Chilsung Cider. Chuťově jsou si tyto dva nealkoholické nápoje velice podobné, proto nevadí, když snadno dostupný Sprite použijete místo originální korejské přísady.

Sami můžete vidět, že recept na přípravu melounového punče je velice jednoduchý. Hodí se na posezení s přáteli, rozbíhající se večírek, nebo na poklidnou samostatnou relaxaci. Rozhodně na své známé uděláte přípravou tohoto nápoje dojem.


Co si ještě přečíst? Další zajímavosti z asijské kultury